طريقة عمل ثلاث انواع من الكباب والكفتة بالصور
النتائج 1 إلى 5 من 5

الموضوع: طريقة عمل ثلاث انواع من الكباب والكفتة بالصور

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    مصري مقيم بالسعودية
    المهنة
    استشاري تصنيع غذائي
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    2,481

    hurry-up طريقة عمل ثلاث انواع من الكباب والكفتة بالصور


    طريقة عمل ثلاث انواع من الكباب والكفتة بالصور | recipe |

    how to make a kebabs and kofta |









    ثلاث انواع من الكباب او الكفته

    اول نوع الكباب بريحة المشوي والنوع ده ذي الجاهز بالظبط مع فارق نظافة البيت طبعا
    المقادير:
    كيلو لحم مفروم وطازج
    بصلة كبيرة
    3 فص ثوم+ قليل من الكسبرة والشبت
    2 م ك صلصة الباربكيو المدخنة
    ملح + فلفل اسود مجروش+ هيل مطحون+ رشة قرفة مطحونة
    الطريقة
    نفرم البصلة مع شوية ملح في المفرمة ونسيبها شوية حتي يخرج منها الماء ثم نعصر البصل من الماية كويس ونحط البصل فقط ع اللحم مع باقي الإضافات ثم تفرم كل المكونات مع بعض حتي تتجانس
    بقولكوا اية الصور توضح اكثر
    هنا كل المكونات مع بعض



    وهنا نفرمهم مع بعض في المفرمة



    وده شكلها



    ثم نشكلها علي السيخ او علي يد المعلقة الخشبية عشان تكون مجوفة من الداخل






    ثم نرصهم في صينية تيفال ونصب عليها ماء البصل مع مراعاة عدم اضافة ولانقطة ماء لان هي هاتخرج سوائلها ولما تستوي نكون مولعين قطعة فحم ونضع في فنجان قطعة زبدة ونضع فوقها الفحم عشان يديكي طعم المشوي



    ثم نعلي عليها النار حتي تحمر قليلا وتنشف من السوائل وتقدم
    والصراحة النوع ده من الكباب اللي بحب اقدمة في ساندويتش
    بنضع الكفتة في الصامولي مع كاتشب ومايونيز وبقدونس اخضر طازج وكمان شرايح من البصل الابيض وشرائح طماطم وبالتأكيد شوية شطة سائلة ( ياسلام ساندويتش رووعه والطعم خياال)
    وممكن تقدميها مع مكرونة




    النوع الثاني
    كفتة البقسماط
    المقادير:
    كيلو ونصف لحم مفروم
    كوب بقسماط
    كسبرة وشبت طازج
    بصلة كبيرة
    4 فصوص ثوم
    بيضة
    ملح وفلفل اسود وهيل مطحون ورشة قرفة وفلفل احمر باربكيو
    الطريقة
    نضع كل المكونات مع بعض



    ثم نضع البقسماط



    ثم نفرم كل المكونات مع بعض ف المفرمة
    ثم نشكلها اصابع






    ثم نحمرها في الزيت



    وبعد كدة نضع قطعة زبدة في حلة ع النار ثم الكفتة ثم نضيف حوالي كوب من المرق مع قطعة ماجي ونتركها ع النار حوالي ثلث ساعه مع التقليب
    ودي النتيجة











    ( النوع الثالث كفتة الرز)
    المقادير:
    كيلو لحم مفروم
    اقل من نصف كيلو رز مصري مطحون
    شبت وكسبرة طازجة
    بصلة وثوم
    ملح وبهارات
    الطريقة مثل السابق نخلطهم كلهم في المفرمه
    ثم يشكل اصابع ويحمر
    ثم نشوح شرايح ثوم في شوية زيت ثم نضيف عصير الطماطم
    ومكعب ماجي وفلفل اسود وكمان ذوقي الملح ولما تتسبك الطماطم نضيف الكفتة ونتركها علي النار حتي تستوي وتندمج مع صوص الطماطم
    والصراحة دي افضل نوع عندي وبحب اقدمها مع رز حبة وحبة يعني بحمر شوية رز الاول ثم نضيف باقي الرز
    وبيطلع عندك واحدة لونها بني خفيف والتاني لونها ابيض
    وهذا شكله








    ولاتحرموني من دعواتكم
    الحمد لله الذي أطعمنا وسقانا وكفانا وآوانا فكم ممن لا كافي له ولا مأوي


    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Jul 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية و مدرسة لغة انجليزية
    الجنس
    أنثى
    العمر
    68
    المشاركات
    1,724

    مرحبا استاذ جمال

    من مدة لم نتقابل فى المطبخ ، بس اصناف النهاردة كلها جميلة

    و كنت محتاجة انى اضبط بعض المقادير .

    بالنسبة لكفتة الرز بتاخد معى وقت طويل على النار فى الصلصة

    حتى ينضج الارز يمكن بتاخد ساعتين و يمكن أكثر ، فأحيانا بافكر أنقع الارز لمدة ساعة مثلا قبل خلطه مع اللحمة . فما رأيك ؟

    و أنا دائما أعمل هذا الصنف عند من يدق الكفتة حتى تندمج المكونات ،

    و لكنه بيفرمها ثلاث مرات حتى بتصبح مدمجة أكثر من الللازم .

    لانها لو يفرمها مرة أو اثنين أحيانا بتفك فى الصلصة ، فما رأيك ؟

    طيب و ماذا عن عمل الكبيبة أو القرص الى مكونة من الارز الصحيح مع

    اللحمة ؟ يا ريت بعد اذنك تقولى طريقة صنعها .

    مشكور و لك كل الدعوات بدوام الصحة و راحة البال .

    و تقبل تحياتى .



  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Jun 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مدرّسة فيزياء/ث
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    1,056





    عزيزتي هدى شوفي طريقتي

    لكل نصف كيلو لحم مفروم مع المكونات المعتادة

    وحوالي نصف كوب أرز

    أغسل الأرز وأصفيه من الماء وأتركه ليجف

    بعدها أحس إنه لما أضغط على الحبة تتفتت

    أطحن الأرز بالكبة أو المطحنة أو الفود بروسيسور

    يصبح ناعم جداً أخلطه مع اللحم المفروم جيداً

    وممكن أعيد فرمها لدمج المكونات

    بس باقي الخطوات هي نفسها

    تصبع تحمر جيداً توضع في صلصة

    المهم يكون الأرز ناعم

    ومندمج تماماً مع اللحم المفروم

    وحطي بصل قليل عند فرم اللحم

    وممكن عصره قبل فرمه مع لحم الكفتة

    بقلك كذا حل علشان ماتفكش




    لا تكن ممن يجمع علم العلماء .. وحكم الحكماء ..ويجرى فى الحق مجرى السفهاء
    مدونتي : نافذتي على العالم الأخضر






  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Jul 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية و مدرسة لغة انجليزية
    الجنس
    أنثى
    العمر
    68
    المشاركات
    1,724

    أهلا زهرة الصبار

    فعلا فكرة جيدة و هى تقليل الارز و طحنه أصلا لكى لا يعمل مشكلة .

    ان شاء الله أجربها و كذلك أصناف الاستاذ جمال .

    مشكورة و نشيطة دائما .



  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    عزيزتى هدى صباح الخير وان شاء الله تكون بخير انا اعمل كفته الارز زلا تفك ابد معى الحمد لله
    المقادير:
    كجم لحمه جملى
    كجم رز مصرى مغسول
    2حبة بصل
    حزمة بقدونس +كسبرة +شبت
    راس ثوم
    2حبة فلفل اخضر طازج
    البهارات (ملح فلفل +كمون +بهارات مشكله +نعناع ناشف وممكن شطة )
    والجزار هو البيفرمها جيدا ووطبعا تقول انك عايزة تعملى كفتة علشان اللحمة يكون بها نسبة دهن واللحمة الجملى تعطى لها طعم اجمل وجربيها وان شاء الله تعجبك وقبل ما تشكليها توضع فى التلاجة حوالى 1/2ساعة وبعدين شكلها وتتحمر واعملى الصلصة ولما تغلى ضعى الكفتة المحمرة فيها الى ان تستوى فى حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا